Poziv na koncert

Poziv na koncert Festa choralis zagrabiensis 2012

FESTA CHORALIS PLAKAT

U srijedu 2. svibnja ove godine u Hrvatskom Glazbenom Zavodu u Zagrebu održat će se lijepa glazbena manifestacija,  Festa choralis zagrabiensis 2012, na kojoj će nastupiti devet amaterskih pjevačkih zborova koji djeluju na Sveučilištu u Zagrebu, odn. u okviru njihovih alumni društava. Na prvom koncertu, prošle godine, sudjelovalo je pet zborova.

Ovogodišnji veliki odaziv zborova, kao i pokroviteljstvo rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Alekse Bjeliša i predsjednice Saveza društava AMAC Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Jasne Mencer, garancija su da će ovaj festival postati tradicionalan. Financijsku pomoć za održavanje ovog koncerta dalo je Ministarstvo kulture RH, na čemu se organizatori najljepše zahvaljuju.

Organizator ovogodišnje Feste choralis je Akademski zbor Vladimir Prelog, koji djeluje kao sekcija AMACIZ-a. Sudionici ovogodišnjeg koncerta su Zbor veterinara (Veterinarski fakultet), Klapa Falkuša (Agronomski fakultet), AZ Concordia discors (Filozofski fakultet), Zbor Učiteljskog fakulteta (Zagreb), Lege artis (Medicinski fakultet), Zbor Albe Vidaković (Institut za crkvenu glazbu), Zbor Učiteljskog fakulteta (Odjel Čakovec), AZ Vladimir Prelog (Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije) i Capella juris (Pravni fakultet).

Svaki će zbor izvesti po tri, odn. četiri skladbe po svojem izboru. Bit će to pregršt zborskih izvedbi, počevši od klasičnih djela, preko obrade narodnih napjeva, do suvremenih skladbi vrlo moderna izričaja. Zainteresirani za ovaj koncert moći će nabaviti karte (po 10 Kn) na blagajni HGZ-a pola sata prije koncerta.                                                          K.K.