Velika aktivnost zbora u svibnju

Nakon godišnjeg koncerta održanog 8. ožujka 2015. u HGZ-u, Zbor je u subotu 16. svibnja nastupio u Ozlju, u dvorani Staroga grada, nekadašnjeg dvorca obitelji Frankopana i Zrinskih. Program, praktički isti kao i na godišnjem koncertu, ozaljska i karlovačka publika prihvatila je s velikim odobravanjem. O ovom je koncertu objavljena i kratka reportaža na televiziji 4R (Karlovac), kao i u pisanim i elektronskim medijima u Karlovcu i Ozlju.

Nakon koncerta članovi zbora su posjetili Zavičajni muzej Ozalj, na 2. katu dvorca. Bogata zbirka obuhvaća razdoblja od predpovijesti, preko doba Rimljana (Azelia = Ozalj), pa Srednji vijek, Novi vijek s porodicama Frankopana i Zrinskih, borbe s Osmanlijama itd. Posebno mjesto u muzeju ima Emilij Laszowski, jedan od osnivača Družbe „Braće hrvatskoga zmaja“, društva koje je sada vlasnik dvorca i koje brine o njegovu obnavljanju, kao i spašavanju drugih hrvatskih dvoraca (Veliki Tabor itd.).

Već u petak 22. svibnja zbor je nastupio na 5. Festi Choralis Zagrabiensis u HGZ-u, zajedno s drugih osam fakultetskih i alumni zborova Sveučilišta u Zagrebu. Osim našega zbora, nastupili su Capella Iuris, Rezonanca, Concordia Discors, Klapa Falkuša, Albe Vidaković, Lege Artis, Sonus Oeconomicus i Ab Ovo. Pokrovitelj festivala bio je rektor, prof. dr. sc. Damir Boras, a organizator Veterinarski fakultet i njihov zbor Ab Ovo“.

Naš je zbor izveo tri skladbe s godišnjeg koncerta: Makedonska humoreska – solist Ivan Martinčić; Obladi oblada – solisti Danijela Ivanović i Domagoj Čvek, te DAY-O – solist Stojan Trajkov. Puna dvorana HGZ-a je s oduševljenjem i ovacijama prihvatila ovaj naš zabavni program, a naročito izvedbu Stojana Trajkova.

U subotu 23. svibnja zbor je nastupio u velikoj dvorani V. Lisinski na promociji veleučilišta VERN, a u petak 29. 5. kreće u Vrsar, gdje se održava Festival amaterskog kulturnog stvaralaštva (FAKS). Osim našega zbora nastupit će velik broj zborova iz Hrvatske, Italije i Austrije. Naš će zbor nastupiti u petak u Vrsaru i u subotu na zajedničkom koncertu u Spomen domu u Pazinu.

Prije ljetne stanke zbor ima obavezu nastupiti i na Smotri amaterskih zborova Grada Zagreba.

K.K.