Izvrstan nastup u Zaprešiću

Izvrstan nastup u Zaprešiću

U subotu 2. prosinca 2017. u Zaprešiću je, u prostoru muzeja Mirko Skurjeni (Novi dvori Jelačićevi) i u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta, održan koncert Ivane Galić na kojem je AZ Vladimir Prelog nastupio u devet skladbi. Koncert je bio posvećen izvornoj afričkoj i afroameričkoj glazbi. Najprije je solistica Ivana Galić uz svoj mali sastav (Darko Horvat, gitara; Neven Resnik, klavir; Boris Beštak, bubnjevi) vrhunski otpjevala sedam pjesama svoga gospel-programa (I believe, When I wake up in Glory, Lord, don’t move the Mountain, Precious Lord, Take my Hard, On my Way, Precious Memories, How I got over). Publika, a bila je puna dvorana, s velikim aplauzom i simpatijama popratila je svaku od ovih pjesama.

U drugom dijelu koncerta nastupio je naš zbor, također sa skladbama američkih crnaca, ali i duhovnim pjesmama afričkog plemena Zulu. Počeli smo s Hoganovom duhovnom skladbom  Hear my Prayer, zatim s tradicionalnom Kumbayah (solistica Iva Juras), pa poznatom pjesmom Haryja Belafontea Day-O u kojoj je solist bio naš član Stojan Trajkov i izazvao ovacije publike. Slijedile su dvije lijepe skladbe plemena Zulu  Ukuthula i Thula Sizwe,u kojima je do izražaja došao vokal Ivane Galić, ali i skladno ritmičko pjevanje našega zbora. Otpjevali smo još dvije tradicionalne pjesme Nobody knows (solist Goran Ćirić, član zbora) i Oh, freedom (solistica Ivana Galić), te dvije izrazito dinamične Didn’t it rain i Up above my Head opet uz Ivanu Galić i naš zbor. Publika je bila toliko zadovoljna i razdragana da je intenzivnim aplauzom izmamila dva dodatka (Thula Sizwe i Didn’t it rain). Ovu posljednju smo izveli u furioznom tempu.

Na kraju možemo reći da je ovo bio zaista izvrstan i odlično prihvaćen koncert, koji je publika doživjela kao veliku repertoarnu novost. Bez sumnje su nastup na svojim leđima „iznijele“ solistica Ivana Galić i dirigentica Iva Juras, uz jako dobru suradnju i izvedbu našega zbora. Očekuje se da ćemo do ljeta naredne godine održati sličan koncert u nekom većem prostoru.