Obilježavanje 25 godina djelovanja Zbora – Tri nastupa zbora do kraja 2016. godine

Nakon jesenskih nastupa zbora na promocijama FKIT-a i na Festivalu glazbe Zagreb 2016.  u maloj dvorani „V. Lisinski“, do kraja ove godine zbor priprema još tri nastupa. Najprije će nastupiti na manifestaciji Advent u Zagrebu i to u srijedu 7. prosinca u Oktogonu, s početkom u 18.45., kada će izvesti dio svojeg božićnog programa.

U nedjelju 18. prosinca zbor će sudjelovati na misi u župi Maksimir (crkva Sv. Jeronima, Maksimirska 125) s početkom u 11 sati. Iza mise zbor će izvesti koncertni dodatak, s repertoarom sa CD-a koji je snimio ove godine upravo u crkvi sv. Jeronima. Ovim nastupom zbor se na neki način odužuje župniku, g. Tomislavu Petranoviću, na odobrenju za snimanje u ovoj crkvi s vrlo dobrom akustikom.

Treći nastup je Božićni koncert, koji će zbor održati u Bazilici Srca Isusova, Palmotićeva 31, u ponedjeljak 26. prosinca navečer, iza večernje misa, koja počinje u 19.00. Na programu će biti božićne pjesme iz Hrvatske i mnogih drugih zemalja, prvenstveno one koje je zbor snimio na spomenutom CD-u.

Ulaz na sva tri koncerta je slobodan, pa se pozivaju svi zainteresirani da i ovom prilikom dođu poslušati Akademski zbor „Vladimir Prelog“. Ti su koncerti završni dio obilježavanja 25 godina djelovanja zbora.