Tri nastupa zbora u prosincu 2017

Ove sezone se Akademski zbor Vladimir Prelog marljivo priprema za čak tri nastupa u jednom mjesecu. Osim kratkih nastupa na promocijama završenih studenata FKIT-a to će biti koncert Black Music Tribute u Novim dvorima, Zaprešić (Muzej Matija Skurjeni), nastup u obnovljenom Francuskom paviljonu Studentskog centra, te Božićni koncert u crkvi sv. Katarine na Gornjem gradu.

Prvi koncert će biti već u subotu 2. prosinca, s početkom u 19 sati, u Novim dvorima Jelačićevim, gdje je smješten Muzej Matija Skurjeni. Naziv koncerta je Black Music Tribute, jer su sve skladbe koje izvodi naš zbor i drugi izvođači, dio crnačkog repertoara kako američkih crnaca, tako i pjesme  plemena Zulu iz Afrike. Za publiku će to biti vrlo interesantan koncert, neobičan za naše podneblje, koji će približiti vrlo pijevnu i ritmičku etno-glazbu afričkih i američkih crnaca. Naš će zbor tom prilikom izvesti: Hear My Prayer, Kumbayah, Day-O, Ukuthula, Thula Sizwe, Nobody Knows, Oh, Feedom, Didn’t It Rain, Up Abowe My Head. Solisti na ovom koncertu će biti dirigentica Iva Juras, Stojan Trajkov i Goran Ćirić s po jednom pjesmom, te Ivana Galić u pet pjesama.

Drugi koncert, u petak 8. 12. s početkom u 19 sati, u Francuskom paviljonu Studentskog centra (Savska 25), organizira udruga za kulturu Musica Nota, a naslov koncerta je Universitas Cantat, jer osim našega zbora nastupa još nekoliko zborova vezanih uz Sveučilište u Zagrebu. Program je adventski i božićni, na kojem ćemo izvesti Poslušajte svi sada, Radujte se narodi, Carol of the Drum, Thula Sizwe, Ukuthula i Didn’t It Rain. Solistica u zadnje tri skladbe će biti Ivana Galić.

Treći koncert, Božićni, održat će se u petak 22. prosinca u 19 sati u crkvi sv. Katarine na Gornjem Gradu. Bit ćemo gosti na koncertu Muškog zbora Zagrebački liječnici pjevači, koji su bili naši gosti na Godišnjem koncertu u HGZ-u. Izvest ćemo prigodne božićne pjesme iz našeg međunarodnog repertoara, a na kraju koncerta ćemo otpjevati, zajedno s liječnicima, još nekoliko publici najpoznatijih božićnih pjesama. Kao i obično u takvim prilikama očekuje se da će cijela crkva oriti od zajedničke pjesme zborova i posjetitelja.