Brojni nastupi zbora na kraju sezone

Nakon Feste choralis zagrabiensis 2012, početkom svibnja, Akademski zbor “Vladimir Prelog” imao je veći broj manjih, ali lijepih nastupa. Najprije je 22. svibnja nastupio na promociji diplomiranih inženjera i specijalista Tehničkog veleučilišta iz Zagreba.  Promocija je održana u auli Muzeja Mimara, gdje je zbor izveo himne Lijepa naša, Gaudeamus igitur, te himnu EU Oda radosti L. van Beethovena.

Odmah potom, već u subotu 26. svibnja, isti je program izveden i u velikoj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, na promociji završenih studenata Veleučilišta VERN. Ta je promocija specifična po tome što su organizatori promociju pretvorili u pravi spektakl i događaj na kojem sudjeluju političari, profesori, gospodarstvenici, ali i zabavljači – ovaj puta bili su to Zli bubnjari, te poznati pjevač Oliver Dragojević. U takvom društvu, dajući svoj doprinos ozbiljnosti i svečanosti događaja, uspješno je nastupio i naš zbor.

Dan kasnije, na Duhove, zbor je pjevao na misi u Crkvi Gospe Lurdske u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu. Izvodili smo Missu Simplex Albe Vidakovića, te nekoliko drugih sakralnih djela. Nešto modificirani program zbor je izveo i u Opatiji, u nedjelju 3. lipnja, u crkvi Sv. Jakova.  Crkva je bila popunjena do posljednjeg mjesta, a nakon mise zbor je izveo i koncertni dodatak, na veliko zadovoljstvo publike i domaćeg župnika. Na programu su bili:

Beethoven: O salutaris hostia;  Viadana: Exultate justi ; Allegri: Veni sancte spiritus; Rahmanjinov: Tebe poem; Pärt: Bogorodice djevo; Hogan: Hear My Prayer; Juras (arr.): Kumbayah (solo: Ivana Galić, sopran)

 Zbor je, kao zahvalu za svoj nastup, osim dugotrajnog pljeska publike, od župnika dobio mali kip Sv. Jakova, koji će biti smješten u vitrinu AMACIZ-a, Marulićev trg 20. Tako je ova sezona završena vrlo intenzivno i lijepo, a nastavak slijedi već sredinom rujna.                                                                                                    K. Kovačević