Nastupi zbora ove jeseni

Akademski zbor Vladimir Prelog

Nastupi zbora ove jeseni

Ove je godine zborska sezona počela vrlo intenzivno. Već 29. rujna nastupili smo za kolege koji su obilježavali 50. obljetnicu upisa na naš fakultet. (Vidi posebnu vijest o tome).

Odmah potom, u nedjelju 14. listopada, imali smo zapaženo gostovanje u Otočac.  Pjevali smo na otvorenju pastoralnog skupa Gospićko-senjske biskupije, a navečer smo pjevali na misi u župnoj crkvi u Otočcu. Prije ovih nastupa uspjeli smo posjetiti izvore Gacke, te Majerovo i Tonkovićevo vrilo.

20. listopada sudjelovat ćemo na susretu tri zbora („LIRA“ , KUD „Grmeč“ Bosanska Krupa i naš zbor), koji će se održati u prostorijama zbora „LIRA“, Radićeva 26, s početkom u 18.30. Ulaz je slobodan, pa su dobrodošli svi koje interesira zborska glazba.

28. Listopada sudjelujemo na tradicionalnoj Smotri amaterskih zborova Grada Zagreba, koja će se održati u crkvi Marije Pomoćnice na Knežiji. I na tu je manifestaciju ulaz slobodan. Tijekom studenog i prosinca sudjelovat ćemo na promocijama na FKIT-u, te na Veleučilištu „Libertas“.

Ipak, glavni događaj sezone bit će Godišnji koncert u HGZ, u ožujku 2013. Za tu priliku intenzivno pripremamo program pod nazivom „Verdi i njegovi suvremenici“. Naime, 2013. se obilježava 200. godišnjica rođenja ovog poznatog skladatelja, kojoj ćemo i mi ovim koncertom dati svoj doprinos. Naročito se veselimo orkestralnoj pratnji, koja će nam omogućiti da skladbe izvedemo prema originalnim partiturama.

Kruno Kovačević

Foto: Josip Cvitković