Održan atraktivan godišnji koncert zbora u HGZ-u

 

  1. ožujka 2018. Zbor je u HGZ-u održao svoj 28. godišnji koncert s naslovom Black Music Tribute, posvećen izvornoj afričkoj i afro-američkoj glazbi. U prvom dijelu nastupili su gosti iz Varaždina, Kapella Paulina Warasdin, dirigent Zdenko Kušćer, s gospel-pjesmama duhovnog sadržaja, te skladbama G. Gershwina i T. Uhlika. Solisti su bili Vesna Kušćer-Čisar i Miroslav Juranko. Za klavirom je bio Julije Njikoš.

Na početku drugog dijela koncerta nastupili su bubnjari Kluba Dobre vibracije, a odmah potom nastupio je naš zbor s već dobro uvježbanim skladbama. Dirigentica i umjetnička voditeljica bila je Iva Juras. Osim Ivane Galić, nastupili su instrumentalisti Darko Horvat, gitara, Boris Beštak, bubnjevi i Julije Njikoš, klavir. Ivana Galić je bila zvijezda večeri, a u jednoj je pjesmi (Day-O) solist bio Stojan Trajkov, koji je dobio frenetičan aplauz publike.

U dupkom punoj dvorani atmosfera koji su stvorili zbor i solisti bila je odlična, puna ritma i plesa. Rijetko kada smo doživjeli toliko odobravanje publike kao na tom koncertu. U dodatku koji smo izveli (Hlonolofatsa) do izražaja je ponovo došla originalna afrička glazba, puna ritma i plesa, ponovo popraćena s djembama Dobrih vibracija. Koncert je snimljen na DVD, koji će sigurno izazvati interes kada bude objavljen na Youtubu.

Krajem 3. mjeseca zbor će još jednom nastupiti za umirovljenike, ovaj puta u Domu Maksimir na Ravnicama. U planu prije ljeta su još nastupi na Festi choralis u HGZ-u, na promociji Veleučilišta VERN’ u KD Vatroslav Lisinski, a vjerojatno i na „Ljetu na Bundeku“ sredinom 7. mjeseca.