Održan humanitarni koncert za djecu iz Afrike

U nedjelju 14. listopada u crkvi sv. Jeronima, Maksimirska c.125, naš zbor je održao humanitarni koncert za siromašnu  djecu Afrike. (U toj je crkvi zbor 2016. godine snimio svoj CD s božićnim pjesmama). Organizator ovoga koncerta bila je udruga Marijini obroci, koja brine o prehrani školske djece u Africi i drugim vrlo siromašnim zemljama. Teme pjesama koje naš zbor izvodi u zadnjih godinu dana u potpunosti su odgovarale namjeni ove humanitarne akcije. Riječi pjesama govore o miru, slobodi, Bogu isl., a sve su izvedene na originalnim jezicima plemena Zulu i xHosa. Između pjesama recitator je čitao izvatke iz tekstova sv. Majke Terezije, Tina Ujevića (Zarobljen u svojoj magli) i Ivana Slamniga (Djetetu sam došao nekad).Program se sastojao od ovih pjesama:

Sometimes I feel like a motherless child (Spiritual); Ndikokhele Bawo (Trad. xHosa/transkr. i ad. Iva Juras; I believe; Thula sizwe (Trad. xHosa/transkr. i ad. Iva Juras); Hear my Prayer (Moses Hogan); Ukuthula (Trad. Zulu/ad. Andrè van der Merwe); Elijah Rock (Trad. gospel); Kumbayah (Trad./ad. Iva Juras); Is It I Lord? (Spiritual); Oh Freedom (Trad./transkr. i ad. Iva Juras); Wana Baraka (Trad. iz Kenije/obr. Shawn J. Kirchner). U većini pjesama solistica je bila Ivana Galić, uz pratnju Darka Horvata (gitara) i Borisa Beštaka (udaraljke). Debelim slovima označene su pjesme u kojima je pjevao naš zbor. Dirigentica i solistica u pjesmi Kumbayah, bila je Iva Juras.

Publika, a crkva je bila lijepo popunjena, izmamila je svojim pljeskom ponovljenu izvedbu pjesme Thula sizwe. Iza koncerta su se organizatori iz udruge Marijini obroci zahvalili zboru, solistici i dirigentici, te pozvali nazočne da simboličnim poklonom ili kupnjom nekih predmeta financijski pomognu ovaj vrijedan projekt. Sa zadovoljstvom smo od volontera Marijinih obroka saznali da je nakon koncerta prikupljeno dovoljno novca za osiguranje školskih obroka godinu dana za 50 djece.

Snimke s koncerta možete vidjeti na https://www.facebook.com/AZVPrelogZagreb/