O sekciji

Ova Sekcija osnovana je kad i samo Duštvo. Do sada je organizirano stotinjak izleta po Hrvatskoj i susjednoj Sloveniji. Prvi pročelnik bio je Emir Hodžić (1991.-2001.) a 2002. nastavila je Alka Horvat, dok je sadašnji pročelnik Damir Markić (2009.).

Tijekom proteklih godina planinari-izletnici posjetili lokacije najbliže Zagrebu, kao što su Medvednicu i Samoborsko gorje, no i planinarski zanimljive destinacije udaljene od Zagreba kao što su Moslavačka gora, Međimurje, Kalnik, Svete gore, Bizeljgrad, Trakoščan i Ravnu goru, Grebengrad, Mrkopalj, kanjon Kamačnika u Gorskom kotaru, Begovo Razdolje, Matić poljanu, Liscu, Boc, Klek, Žumberak, pa i sjeverni dio Velebita (Zavižan, Premužićeva staza, Rossijeva koliba). S izletničkog aspekta zanimljivi su bili posjeti Lonjskom polju, Belavićima, Modrušu, Sabljacima.
Na izletima sudjeluje prosječno 20-ak članica i članova, no za neke izlete postoji posebno zanimanje, pa se takvi izleti ponavljaju.

Izleti se planiraju tako da nisu preteški, već rekreacijski zahvalni i društveno prihvaćeni.
U 2008. godini godišnji izlet bio je u Krapini koji je vodio dr. sc. Emir Hodžić. Milica Opačić vodila je izlet u Roč-Hum, Aleja glagoljaša, a Nedjeljko Kujundžić i Miodrag Samardžija u Bosansku Krupu na izvor Kruščice.

Osim toga pogledajte na stranice HPD Kapela možda vas zainteresira.
HPD Kapela ima svoje novo sjedište u Zagrebu u Maksimirskoj 51A/1.