Naš zbor na Zuberfestu u Varaždinu

U subotu 19. listopada u Varaždinu je počeo dvodnevni festival zborova Zuberfest, kao sjećanje na poznatog glazbenog pedagoga Marijana Zubera, koji je odgojio generacije vrhunskih pjevača, ali i pronio glas varaždinskog dječjeg zbora diljem svijeta. Zuberfest je održan u lijepo uređenoj i obnovljenoj varaždinskoj koncertnoj dvorani.

Osim AZ Vladimir Prelog, sudjelovao je još pet zborova: Zbor glazbene škole Varaždin, HPD Slavulj (Petrinja), MPZ INA (Zagreb), PZ Josip Vrhovski (Nedelišće), AZ Ivan Goran Kovačić (Zagreb). Naš je zbor nastupio kao treći, a izveo je dio svojega „Black Music Tribute“ programa: Ukuthula, Oh Feedom, Thula sizwe, Wana Baraka i Up Above My Head. Kao i u ostalim nastupima s ovim programom, solistica je bila Ivana Galić, na gitari je bio Darko Horvat, na udaraljkama Boris Beštak, a dirigirala je naša umjetnička voditeljica Iva Juras.

S obzirom na reakciju publike, možemo zaključiti da su s našim nastupom bili više nego zadovoljni. Izvedba afričkih i afro-američkih pjesama, punih snage, dinamike i emocija, izazvala je ritmički pljesak, ustajanje i znakove odobravanja brojne publike.

Očekujemo da će takva reakcija publike biti i na našem velikom koncertu u Hrvatskom glazbenom zavodu, koji će se održati u petak 15. 11. 2019., s početkom u 19.30. Na tom će koncertu, osim našega zbora sa solisticom Ivanom Galić, nastupiti i dva pjevača i bubnjara iz Senegala (Afrika), ali i nekoliko drugih pjevača i instrumentalista. Detalje o tom koncertu objavit ćemo na vrijeme.